Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Babarrun zuriak belarri frijituarekin eta pipar, tomate lehor eta perrexil ozpin-olioa
Babarrun zuriak belarri frijituarekin eta pipar, tomate lehor eta perrexil ozpin-olioa
Osagaiak
  • Babarrun zuriak:
  • • Babarrun zuriak, 300 g
  • • Urdaiazpiko hezur bat
  • • Tipula bat
  • • Azenario bat
  • • 2 baratxuri ale
  • • Tomate bat
  • • Piper berde bat
  • • Ura
  • • Ziazerbak, 200 g
  • • 4 urdaiazpiko xerra
  • • Oliba olioa
  • • Gatza
  • Belarri frijitua:
  • • 2 txerri belarri
  • • Ardo zuria, 200 ml
  • • Ura, 300 ml
  • • 2 pipermin
  • • Haragi salda konzentratua, koilarakada bat
  • • Gatza
  • • 4 baratxuri ale
  • • 5 piperbeltz ale
  • • Oliba olioa
  • Tomate lehor, pipar eta perrexil ozpin-olioa:
  • • 4 pipar
  • • 3 tomate lehor
  • • Perrexila
  • • Gatza
  • • Olioa
  • • Ozpina
  • • Pipar frijituak
Prestaketa

Babarrun zuriak:

Babarrunak bezperan uretan beratzen jarri.

Hauek lapiko batean eta eurekin batera urdaiazpiko hezurra, tipula, azenarioa, tomatea, piper berdea, baratxuri aleak, gatz pixka bat eta ura. Ondo estali. 15 minutuz lapiko azkarrean egosi. Estalkia ireki eta barazkiak egosketako salda pixka batekin ontzi batean sartu, birrindu eta berriro lapikora bota.

Urdaiazpiko xerrak txikitu eta zartagin batean gorritu. Ziazerba txikituak bertara gehitu eta ondoren, lapikora bota babarrunekin. Kontuz nahastu.

 

Belarri frijitua:

Belarriak garbitu eta osagai guztiekin lapiko batean sartu. Ordu eta 45 minutuz egosi ondoren, lapikotik atera eta zartagin batean olioarekin gorritu.

Tomate lehor, pipar eta perrexil ozpin-olioa:

Osagaiak txikitu eta olio, gatz eta ozpinarekin gozatu.

 

Bukaera:

Plater sakon batean babarrunak jarri eta ondoan belarri frijituak. Hauen gainetik ozpin-olioa bota.