Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Tirabequeak salteatuta zizekin eta arrautza erdi egosiarekin
Tirabequeak salteatuta zizekin eta arrautza erdi egosiarekin
Osagaiak
  • Tirabequeak salteatuta:
  • Tirabequeak, 200 g
  • Tipulin bat
  • Baratxuri atal bat
  • 2 urdaiazpiko xerra
  • Gatza
  • Oliba olioa
  • Zizak:
  • Ziza batzuk
  • Oliba olioa
  • Gatza
  • Perrexila
  • Patata krema:
  • 2 patata
  • Gurin zati bat
  • Esne-gain txorrotada bat
  • Oliba olioa
  • Gatza
  • Arbendol xerra txigortua
  • Gorringo bat
  • Ogi zati bat
Prestaketa

Tirabequeak salteatuta

Zartagin batean tipulina eta baratxuria txikituta oliotan erregosten jarri. Ondoren, urdaiazpikoa txikituta gehitu. Tirabequeak egosi eta beste zartagin batera gehitu.

Zizak

Zizak uretatik pasa edo trapu heze batekin igurtzi eta eskuekin apurtu. Zartagin bat olioarekin ondo berotu eta bertan salteatu gorritu arte. Perrexila txikituta bota.

Patata krema

Patata zuritu eta uretan egosi. Ondoren, puregailutik pasa eta esne-gainarekin eta gurinarekin elkartu. Gatza bota eta, bukatzeko, oliba olio txorrotada bat.

BUKAERA

Plater sakon bat hartu eta inguruan patata krema luzatu, arbendol xerra txigortuta gainetik bota. Alde batean tirabequeak jarri eta beste aldean zizak. Erdian uretan epeldutako gorringoa eta ogi zatiak txigortuta gainetik.