Itxi

Miniaturak

Miniaturak

Miniaturak

Muskuilu beteaz eta tomate xaflez eginiko sushi faltsua
Muskuilu beteaz eta tomate xaflez eginiko sushi faltsua
Osagaiak
  • 2 tipula txikitu
  • 2 piper berde
  • piper gorri erdia
  • 4 pikillo piper
  • 2 arrautza, egosiak eta xehatuak
  • 200 gramo muskuilu egosi
  • 100 gramo tomate
  • Frijitua egiteko:
  • etxeko bexamela (60 gr gurin, 60 gr irin, 800 gr esne, gatza)
  • tabaskoa
  • panko ogi japoniarra ezkatetan
  • estaltzeko adina irin
  • irabiatutako arrautza
  • olioa
  • aliolia
  • loreak edota belar jangarriak
  • xehatutako txipiroiaz eginiko ogia
Prestaketa

NOLA EGIN

Barazkiak frijitu ondoren, muskuilua gehitu arrautzekin, tomate frijituarekin, gatzarekin eta tabaskoarekin (tabaskoa nahierara). Guztia 30 minutuz gisatu, gutxi gora-behera.

Bexamelari dagokionez, gurina berotzen ipini irinarekin batera eta, gero, guztia berotu. Ondoren, esnea bota eta guztia egosi loditu arte, etengabe irabiatuz. Gatzez nola dagoen probatu. (Gutxi gora-behera 20-25 minutu irauten du).

Bexamel pixka bat eta frijitutakoa jarri, eta gainetik bexamel gehiago bota. Hotza dagoenean, pilota itxura eman, kanika baten antzera, eta irinetik eta irabiatutako arrautzatik pasa.

Azkenik, panko ogi japoniarra ezkatetan frijitu, olio ugaritan, 10 minutuz.

 

NOLA AURKEZTU

Bola frijitu denean, nahierara dotoretu: letxuga, mahonesa, ekialdeko saltsa, edo txipiroi ogi hautsa ipiniz edota muskuiluaren maskorraren gainean jarriz.