Itxi

Miniaturak

Miniaturak

Miniaturak

Euskal oreoa
Euskal oreoa
Osagaiak
  • Baserriko porru odolostea, 400 g
  • Gazta krema, 200 g
  • Tipula kurruskaria, 100g
  • Oliba-olio birjina, 120 ml
  • Piper gorri errea
  • Royal motako sagarra
Prestaketa

NOLA EGIN

Odolostea erraietatik atera barrubetea lortzeko.

Piper gorriaren haragia txikitu, oliba olioarekin emultsionatu eta gatzozpindu.

Gazta krema hartu eta soberan geratu den olioarekin eta tipula kurruskariarekin gatzozpindu.

Gatza eta piperbeltza bota eta dena batu.

NOLA AURKEZTU

Odolostearen haragia molde borobil batean jarriko dugu. Ondoren gazta krema erantsiko diogu eta honen gainetik beste odoloste haragi geruza bat jarriko dugu. Labean sartuko dugu zazpi munutuz 180ºtara.

Plateraren ipurdia piper gorriaren saltsarekin beteko dugu, moldean dagoena bertan hustuz. Sagar-xerra eta kanonigo bat jarriko ditugu honen gainean.

ZEIN EDARIREKIN HARTU

Plater hau Rezabal txakolinarekin jango dugu. Izotz lehorra botako diogu txakolinari. Honen bidez ardoaren pindarra eta freskotasun puntua  indartuko ditugu.