Itxi

Miniaturak

Miniaturak

Miniaturak

Kirikiño kabiar gratinatua
Kirikiño kabiar gratinatua
Osagaiak
  • Itsas-kirikiñoa
  • Zanaorioak
  • Porruak
  • Tipula
  • Arrain- saltsa edo ameriketako saltsa
  • Gurin apur bat
  • Irin apur bat
Prestaketa

NOLA EGIN

Itsas-kirikiñoa garbitu behar da lehenengo, korala (gorringoa) geroago erabiltzeko utzita.

Oinarrian barazkiak utziko ditugu eta erdi egosi egingo ditugu. Barazkiak sueztitu ondoren, kririkiñoaren korala gehituko diogu. Dena sueztitu beharko dugu orduan.

Hurrengo pausua gurin apur bat botatzea izango da irinarekin saltsa antzeko bat lortuta, saltsa bera loditzea izango da asmoa.

Ondores, salda gehituko diogu (fumea edo ameriketako saltsa) eta horrekin nahiko izango litzateke.

Hein handi batean, Donostiar erako txangurroa izango litzateke egindakoa.

 

AURKEZPENA

Itsas-kirikiñoaren azala, hutsik, lortutako masarekin beteko dugu, eta azkenik, gratinatu egin beharko dugu errezeta itxuraz eta zaporez ezin goxoago gelditzeko.