Itxi

Errezetak

Errezetak

Miniaturak

Txerri-belarri gisatua
Txerri-belarri gisatua
Osagaiak
  • - Txerri belarria, 2 kg
  • - Tipula erdi
  • - Azenario bat
  • - Porru bat
  • - Piper gorri bat
  • - Urdaiazpiko iberikoa, 100 g (dado txikitan zatituta)
  • - Txorizo mina, 100 g (dado txikitan zatituta)
  • - Piperrauts mina, koilarakada bat
  • - Tomate saltsa, 1 l
  • - Salda, 1,5 l (belarria egosten edukitakoa)
  • - Tipulin xehatua, 2 koilarakada
  • - Oliba olioa
Prestaketa

NOLA EGIN

Hasteko, belarriak uretan egosiko ditugu 5 orduz. Ondoren, ondo lehortu eta gorde egingo ditugu, bai belarriak baita egosten erabili den salda ere. Hoztutakoan, belarriak moztuko ditugu 2x2 zm-ko dadotan.

Bestetik, barazkiak txiki-txiki moztuko ditugu eta olio pixka batekin sueztiten jarriko ditugu. 10 minutu igarotakoan, urdaiazpikoa eta txorizoa gehituko ditugu eta beste 10 minutuz frijitu behar dira. Segidan, piperrautsa gehitu eta, berehala, baita tomate saltsaere. Bost minutuz dena egosten utziko dugu eta ondoren txerri berraliak gehituko ditugu. Pixka bat sueztitu ongi bustita gelditu arte eta belarriak egosten edukitako salda gehituko diogu. Beste 20 minutuz egiten utziko dugu.

NOLA AURKEZTU

Plater sakon batean aurkeztuk odugu gisatua eta gainetik tipulin xehatu pixka bat botako diogu.