Itxi

Errezetak

Errezetak

Miniaturak

Bieirak itsaski-krema zurrutarekin
Bieirak itsaski-krema zurrutarekin
Osagaiak
  • - Bieirak
  • - Ganbak, 100 g
  • - Zapoa
  • - Txirlak, 100 g
  • - 2 porru
  • - 2 azenario
  • - Tipula bat
  • - Oliba-olioa
  • - Gatza
  • - Berakatza
  • Egilea: Jai taberna, Ermua
Prestaketa

NOLA PRESTATU

Lehendabizi itsaski-krema egingo dugu. Horretarako, hasteko, fumet bat prestatu behar da ganba-azal eta buruekin.

Azenarioa, tipula eta baratxuria oliba-olioarekin sueztitu eta, nahi izanez gero, kaiena apur bat gehitu.

Ondoren, fumeta ipini eta 2 minutuz egosi.

Bitartean, txirlak, zapoa eta ganbak 20 minutuz egin.

Amaitzean, guztia saldarekin nahasi.

Bestetik, bieirak platxan egingo ditugu.

NOLA AURKEZTU

Bieirak platerean jarri eta ondoan itsaski-krema aurkezten da edalontzi txiki batean.