Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Tripakiak eta muturrak Bizkaiko erara
Tripakiak eta muturrak Bizkaiko erara
Osagaiak
  • --Txahal-tripakiak, 1 kg
  • --Txahal-mutur bat
  • --Tipula bat
  • --Azenario bat
  • --Erramu hosto bat
  • --Iltzea, 5 ale
  • --Piperbeltz beltz ale batzuk
  • --Gatza
  • --Ura
  • Muturrak arrautzeztatzeko:
  • --Irina
  • --Arrautzak
  • --Ekilore-olioa
  • Bizkaiko saltsa egiteko:
  • --Tipula gorri eder bat
  • --Tipula zuri eder bat
  • --Berakatz-atal pare bat
  • --Sagar bat
  • --Ogi atal bat
  • --6-8 piper txorizero
  • --Pipermin ale bat
  • --Oliba-olioa
  • --Tripakiak eta muturrak egosten erabilitako ura
  • --Gatza
Prestaketa

Gonbidatua: Jon Arriaga, Haiku Travel-eko ordezkaria

NOLA EGIN?

- Ura irakinean txahal-mutur eta tripakiak sartu.

- Ozpina gehitu eta 4-5 minutuz utzi garbitzeko.

- Ondoren, ura kendu.

- Bestetik presio-eltzean ura jarri eta azenarioa, tipula, erramu hosto bat, iltzea eta piper beltz ale batzuk gehitu.

- Txahal-muturra eta tripakiak erantsi eta 30 minutuz sutan utzi.

- Txahal muturra eta tripakiak zatitu.

- Arrautza irabiatu.

- Mutur zatiak irineztatu eta arrautzeztatu eta frijitzen jarri.

Saltsa bizkaitarra egiteko:

- Lapiko batean olioa jarri eta ogi gogorra eta sagarra gehitu.

- Piper txorizeroak ur irakinean sartu eta lau aldiz aldatu lapikoko ura, lau irakinaldi emanez.

- Tipula xehatu eta lapikora erantsi eta erregosten utzi.

- Piper txorizeroak prest daudenean, lapikora erantsi.

- Ondoren, muturra eta tripakiak egosteko erabilitako ura erantsi.

- Azkenik, dena iragazi eta ondo irabiatu.

- Amaitzeko, txahal tripaki eta mutur frijituak saltsara gehitu.

- Gatz eta piperbeltz beltz puntua eman eta ondo sueztitu 30 minutuz.