Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Kokotxak hiru eratara
Kokotxak hiru eratara
Osagaiak
  • --Kokotxak, 600 g
  • --Berakatz-atal pare bat
  • --Perrexila
  • --Pipermina
  • --Arrautza
  • --Irina
  • --Oliba-olio birjina
  • --Gatza
Prestaketa

Gonbidatua: Xabier Osa, Urgain jatetxeko sukaldaria

NOLA EGIN?

- Kokotxak garbitu eta ondo-ondo lehortu.

- Berakatzak zuritu eta zatitu.

- Perrexila xehatu.

Saltsa berdean egiteko:

- Zartagin batean olioa bero dagoenean, berakatza gehitu eta berehala kokotxak.

- Gatza eta perrexila gehitu eta oliotan sueztitu.

- Sutik atera eta bere horretan utzi.

- Noizean behin zartagina mugitu saltsa loditzeko.

- Epelean ardo zuria gehitu eta zartagina mugitu.

Arrautzeztatu erara egiteko:

- Kokotxei gatz puntua eman.

- Irinetatik pasa eta ondoren arrautza irabiatutik.

- Zartagin batean frijitu.

Plantxan egiteko:

- Kokotxei gatz puntua eman eta oliotan busti.

- Oliorik gabeko zartagin bero batetik pasa bi aldetatik.

- Platerean dagoenean perrexila gehitu.

- Zartagin batean olioa berotzen jarri eta pipermin puntua eman.

- Amaitzeko, kokotxen gainetik bota.