Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Atun-tatakia
Atun-tatakia
Osagaiak
  • --Atuna, 300 g
  • --Arroz-ozpina, 75 ml
  • --Sagardo-ozpina, 15 ml
  • --Soja-saltsa, 40 ml
  • --Jengibre hautsa, koilarakada txiki bat
  • --Sesamo haziak
  • --Mango bat
  • --Piper gorri bat
  • --Oliba-olio birjina
  • --Gatza
Prestaketa

Gonbidatua: Labrit Zabala abeslaria.

NOLA EGIN?

- Ontzi batean jengibrea eta soja saltsa nahastu.

- Sagar-ozpina gehitu eta nahastu.

- Atuna bertan sartu eta saltsan marinatu pare bat orduz.

- Ondoren, sesamo hazietatik pasa eta zartaginean erregosi.

Lagungarria egiteko:

- Magoa zuritu eta zatitu.

- Piper gorriari zurtoina eta haziak kendu eta zatitu.

- Amaitzeko, platerera zerbitzatu eta marinatzeko erabilitako saltsa gainetik bota.