Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Legatza koxkera erara
Legatza koxkera erara
Osagaiak
  • Legatza, 4 solomo 200 g-koa bakoitza
  • Oliba olio birjina, 40 g
  • Berakatz-atalak, 3 ale
  • Pipermin punta bat
  • Irina, koilarakada bat (15-20 g)
  • Ardo zuria, 100 g
  • Ura, 250 g
  • Perrexil xehetua, 3 koilarakada
  • Txirlak, 20 ale
  • Zainzuriak, 4 ale
  • Arrautza pare bat
Prestaketa

Zainzuriak zuritu eta jarri egosten ur irakinean 12 bat minutuz. Denbora pasatzen denean, utzi bertan epeltzen. Beste lapiko batean arrautzak ur hotzarekin jarriko ditugu sutan, eta irakiten hasten den momentutik, 8 minutuz egosiko ditugu arrautzak. Eginda daudenean, ur hotzetara atera eta hoztu.

Lapiko edo zartagin zabal batean olioa, berakatza eta pipermin punta jarriko ditugu sutan. Berakatza dantzan hasten denean, irin koilarakada bat gehitu eta adaxka batekin ondo nahasiko dugu. Jarraian, ardo zuria botako diogu eta minutu erdi irakiten utzi ondoren, ura gehitzen joango gara adaxkarekin nahasi bitartean.

Saltsa eginda daukagunean, perrexil koilarakada pare bat gehitu eta legatz solomoak bertan sartuko ditugu azala gorantz dutela. 3 bat minutuz su ertainean irakiten izan ondoren, buelta eman solomoei eta txirlak gehituko dizkiogu. Txirlak irekitzen zaizkigunean, gatza puntuan jarri, arrautzak laurdenduta eta zainzuriak gehituko dizkiogu eta irakinaldi bat eman ondoren, zerbitzatu perrexil xehatu gehiago gainetik botaz.