Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Tofu medailoiak perretxiko saltsarekin
Tofu medailoiak perretxiko saltsarekin
Osagaiak
  • Tofu naturala
  • Tipulak, 2
  • Panela azukrea, 2 koilarakada
  • Modena ozpin-krema, 1/2 koilaratxo
  • Oliba olioa
  • Gatza
  • Hirugihar beganoa:
  • Alberjiniak, 2
  • Soja saltsa, 5 koilarakada
  • Agabe ziropa, 4 koilarakada
  • Jerez ozpina, 1 koilaratxo
  • Piperrauts gorria, 1 koilaratxo
  • Kumino hautsa, ¼ kafe-koilara
  • Oliba olioa
  • Krema edo saltsa egiteko:
  • Tipulatxak, 3
  • Ziza nahaskia, 150 g
  • Pattarra, 1/2 kopa
  • Barazki salda, 200 ml
  • Soja krema likidoa, 100 ml
  • Arto almidoia, 1 koilara
  • Gatza
  • Piperbeltza
  • Apaingarri gisa:
  • Errukula
  • Oliba olioa
  • Gatz ezkatak
Prestaketa

Tofua 20 minutuz egosi. Egosten denean zapi batean bildu eta gainean pisua jarriz ura xukatu.

Mandolinaren laguntzarekin alberjiniak xerra finetan moztu eta erretilu baten gainean zabaldu. Ondoren gatza gehitu eta izerdia askatzen duten arte utzi.

Tipulak julianan moztu. Eltze batean oliba olioa berotzen jarri eta tipula bertan sueztitu gatz apur batekin, gutxienez ordu erdiz.

Ordu erdiren ostean sua bizitu eta panela azukrea gehitu. Koilara batekin buelta batzuk eman eta gorritzen hasten denean, modena ozpin krema gehitu. Nahasten jarraitu eta korapilatzen hasten bada ur pixka bat gehitu, 2-3 koilarakada. Egiten denean sutatik atera eta epeltzen utzi.

Labea 120 gradutan berotzen jarri.

Alberjinia xerrak uretatik pasa eta sukaldeko paperarekin lehortu.

Hirugihar beganoa egiteko behar diren osagai guztiak katilu batean nahasi. Jarraian alberjiniak bertan busti edo pintzelaren laguntzarekin alberjinia xaflak nahaskiarekin margotu.

Labeko erretiluan jarria izango dugun paper sulfurizatuaren gainean zabaldu eta laberatu: 30 minutu alde batetatik eta 30 minutu bestetik. Egiten direnean labetik atera eta epeltzen utzi

Tipulatxak xehe-xehe moztu eta zartaginean erregosten jarri. Bi minuturen ostean perretxikoak gehitu (nahieran zatituta) eta egurrezko koilararekin buelta batzuk eman ondoren pattarra gehitu.

Pattarraren alkohola lurruntzen denean arto almidoia gehituko diogu. Korapilorik atera ez dadin eta ongi integratzeko mugimendu arinez nahasiko dugu. Segidan barazki salda eta soja-krema likidoa gehitu, gatzez ondu, piperbeltza erantsi eta su bizian murrizten utzi.

Tofua erditik moztu eta molde biribil baten laguntzarekin medailoi eran moztu.

Plastiko filmaren gainean alberjinia xerrak jarri, lehendabizi 4-5 xerra bertikalean eta beste 4-5 xerra horizontalean. Gurutze forma izango duen alberjinia xerren erdian tofu medailoia jarri. Segidan tofuaren gainean tipula ondu geruza eder bat jarri eta alberjinia xaflekin medailoia itxi; lehendabizi horizontalean dauden xerrekin eta gero bertikalean daudenekin.

Labea 180 gradura igo eta 8 minutuz laberatu.

Kazo batean oliba olioa berotu eta errukula bertan frijitu. Atera eta sukaldeko paperaren gainean olioa xukatzen utzi. Segidan gatz ezkatak gehitu.

Plateraratzeko, oinarrian perretxiko krema jarriko dugu. Horren erdian tofu medailoi bat, eta platerari altuera emateko, errukula txipak gainetik.