Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Txerri ukondo geza-mina eta txerri ukondo biribilkiak
Txerri ukondo geza-mina eta txerri ukondo biribilkiak
Osagaiak
  • TXERRI UKONDO GEZA-MINA
  • Aurrez egositako txerri ukondo bat
  • Sagar kontzentratua, 100 ml
  • Baratxurik, 6 ale
  • Jengibre zati bat
  • Coconut Aminos edo soia saltsa, 100 ml
  • Koloretako pipermorroak (horia, gorria, berdea)
  • Tipula gozoa, 2
  • Piperrauts mina, koilaratxo bat
  • Ketchup saltsa, 2 koilarakada
  • Haragi salda, litro erdi
  • Pattarra, kopa bat
  • Piperbeltza
  • Gatza
  • Gnocchiak (patata eta kinoarenak *), 250 g
  • TXERRI UKONDO BIRIBILKIAK
  • Txerri ukondoa (soberan gelditu dena)
  • Aza, laurdena
  • Azenarioak, 2
  • Mahaspasak, eskukada bat
  • Txinatar ore fina (Man tong)
  • Ura, biribilkiak ixteko
  • Olioa, biribilkiak frijitzeko
Prestaketa

Txerri ukondoa labean egin.

· Labea 180 graduan berotzen jarri, goitik eta behetik.

· Tipulak eta baratxuriak zuritu.

· Barazkiak eta jengibrea Julianan moztu eta erretiluan ohe gisa jarri.

Gatzarekin eta piperbeltzarekin ondu (gatz gehiegi ez bota, gero Aminos saltsa gehituko baitiogu).

· Barazkien gainean txerri ukondo aurregosia jarri eta pattararekin busti.

· Laberatu ordu erdiz.

· Katilu batean Coconut Aminos saltsa, ketchup saltsa eta sagar kontzentratua nahasi eta pintzel baten laguntzarekin txerri ukondoa honekin igurtzi (saltsa guztia ez amaitu; bigarren edo hirugarren bustialdi bat emateko gorde).

Salda barazkiei gehitu eta beste ordu erdiz laberatu.

· Labea 200 graduan jarri, ukondoa berriro ere saltsarekin igurtzi eta haragia ongi gorritzen den arte laberatu.

· Bien bitartean gnocchiak uretan egosi.

Zerbitzatu:

Erretilu zabal batean txerri ukondoa bere saltsarekin bustita jarri eta horren alboan gnocchiak. Nahi bada usain belarrekin apaindu.

 

 

Biribilkiak:

· Soberan gelditu den txerri ukondoa mamurtu eta saltsa apur batekin nahasi.

· Aza eta azenarioa Juliana finean moztu eta zartagin batean mahaspasekin batera arin-arin gorritu (gatzarekin ondu).

· Zartagineko barazkiei txerri ukondoa nahasi.

· Txinatar ore finak nahaskiarekin bete, biribildu, ertzak urarekin busti eta azkenik bilkaria zigilatu.

· Zartagin batean olioa ongi berotu eta biribilkiak bertan frijitu.