Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Barazki menestra
Barazki menestra
Osagaiak
  • --4 orburu
  • --2 zerba
  • --2 azenario
  • --4 gari-zainzuri
  • --Azalorea, 150 g
  • --Ziazerbak, 150 g
  • --Kipula bat
  • --Berakatz-atal pare bat
  • --Lekak, 150 g
  • --Babak, 150 g
  • --Urdaiazpikoa, 100 g
  • --Irina, koilarakada bat
  • --Barazki-salda
  • --Irina, arrautza eta ekilore-olioa, arrautzeztatzeko
  • --Gatza
Prestaketa

Gonbidatua: Jabier Agirre medikua

NOLA EGIN?

- Orburuak zuritu eta egosi.

- Lekak eta azenarioak zatitu eta egosi.

- Zerbak zatitu.

- Gari-zainzuriei azala kendu, zatitu eta egosi.

- Alde batetik azalorea eta bestetik babak egosten jarri.

- Orburuak eta azalorea egosita daudenean erditik zatitu, irinetatik pasa, arrautzeztatu eta zartagin batean frijitu.

- Ziazerba orri-mamiak zatitu, arrautzeztatu eta frijitu.

- Zerba eta ziazerba hostoekin bolatxoak egin, arrautzeztatu eta frijitu.

- Lapiko batean, tipula eta urdaiazpiko xehatua erregosten jarri.

- Ondoren irin pixka bat gehitu eta ondo nahastu.

- Barazki-salda gehitzen joan.

- Barazki eta baba egosiak saltsara gehitu eta gatz puntua eman.

- Barazki frijituak saltsara gehitu eta ondo nahastu.

- Sutan eduki ordu erdiz.