Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Atun tartara
Atun tartara
Osagaiak
  • 1/2 kg atun edo hegalabur, azal eta hezurrik gabe, labanaz dado txikitan moztua
  • 2 abokat heldu, dadotan moztua
  • Tipulin bat, pikatua eta ondoren uretan garbitua (iragazkian ongi xukatua)
  • Perrexila, pikatua
  • Pixar bat ziape
  • 2 arrautza gorringo egosi
  • Pixar bat soja saltsa
  • Pixar bat worcestershire saltsa
  • Zorrotada on bat oliba olio birjina
  • Limoi bat, zukutua
  • Koilaratxokada bat maionesa
  • Gatza eta piperbeltz eho berria
Prestaketa

Gopor batean jarri eta oparo gatz-pipertuko ditugu atun dadoak.

Gainerako osagaiak erantsi eta koilara batzuen bitartez nahasiko ditugu, ari eta ari, tartare krematsu bezain mamitsu bat lortu arte. Gatz-puntua zuzenduko dugu, hala behar badu.

Kutixi eguna izanez gero, koilarakada eder bat zingiber marmelada erants zeniezaiekete gainerako gaiei, eta zaporez beteriko tartare misteriotsu bat lortuko duzue.