Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Muskuilu bete super azkarrak
Muskuilu bete super azkarrak
Osagaiak
  • Arroketako muskuilu txikiak, 300 g
  • Ardo zuria, edalontzi ¼
  • Ura, edalontzi ¼
  • Ogi zaharra, 100 g
  • Baratxuri 1
  • Perrexila
  • Tabasko tanta batzuk
  • Pipermin hautsa
Prestaketa

Muskuiluak lurrunetan ireki.

Eltze sakon batean ura eta ardo zuria isuri, eta muskuiluak bota, taparekin itxi eta muskuiluak irekitzen diren arte irakin.

Egiten direnean, muskuiluak atera eta ura iragazi (ez bota).

Muskuiluei gaineko oskola kendu eta muskuilu-haragia dutenak labeko erretiluan zabaldu.

Ogi zaharra birrindu eta katilu batera isuri.

Baratxuria eta perrexila birrindu eta ogi birrinduarekin nahasi.

Muskuiluen saldari tabasko tanta batzuk gehitu eta hemendik 3-4 koilarakada ogi birrinduaren nahaskiari erantsi.

Muskuiluak nahaskiarekin bete, eta bakoitzari koilaratxo bat gainetik jarri.

Oliba olio txorrotada bat gainetik bota eta pipermin hautsarekin hautseztatu.

Labean gainerre.