Itxi

Miniaturak

Miniaturak

Miniaturak

Sardina, ahuakatea eta azenarioa
Sardina, ahuakatea eta azenarioa
Osagaiak
  • Oliotako 6 sardina
  • -Guakamolea egiteko:
  • Ahuakate bat
  • Tipulina - 20 g
  • Tomatea - 40 g
  • Lima erdia
  • Pipermin freskoa
  • Martorria
  • Gatza
  • -Oinarria egiteko:
  • Txia haziak - 2 koilarakada
  • Azenario zukua - 70 g
  • Luzoker erdia
  • Koko birrindua - 20 g
  • Tipula gorri txiki bat
  • Oliba olio birjina
  • Piperbeltza
  • Gatza
Prestaketa

Lehenik, azenarioak zatitxotan moztuko ditugu. Zukutu egingo ditugu.

Guakamolea egiteko, ahuakatea hartu eta sardexkarekin txikituko dugu. Tipula gehituko dugu.

Txia haziak azenario zukuan beratzen jarriko ditugu. Tomatea gehituko dugu.

Luzokerra laukitxotan moztuko dugu.

Osagai guztiak hartu, plater batean jarri eta bere gainean sardinak jarriko ditugu.