Hypermotion Liga

Eibarrek galdu gabeko bolada hautsi du Oviedoren aurka, azken uneko penalti baten ondorioz (2-1)

I. G. | EITB MEDIA

Armaginek aurrea hartu dute lehen zatian Bautistaren golari esker, baina Bastonek berdinketa jarri du bigarrenean eta Colombattok sartutako penalti batek garaipena eman die etxekoei.

• Aketxe. Argazkia: SD Eibar

Aketxe. Argazkia: SD Eibar

Eibarrek 2-1 galdu du Oviedoren aurka igande honetan Carlos Tartiere futbol-zelaian jokatu duen partidan, Hypermotion Ligako 16. jardunaldian. Armaginek aurrea hartu dute lehen zatian Bautistaren golari esker, baina Bastonek berdinketa jarri du bigarrenean eta Colombattok sartutako penalti batek garaipena eman die etxekoei.

Armaginek erasoko protagonismoa hartu dute partidako lehen minutuetan eta aurkariaren areara hurbildu dira hainbat aldiz, baina benetako arriskurik sortu gabe. Oviedok, bere aldetik, atzean mantendu eta azkar irten da abaguneen bila.

Etxekoek korner pare bat aprobetxatu dituzte gola sartzen saiatzeko, baina, egia esan, 25. minutura arte ez da atera jaurtiketarik ikusi. Beste korner batean, Borja Bastonek jaurtiketa on bat egin du, ia barrura joan dena, baina Zidanek hatz-puntekin ukitzea lortu du, langaren laguntzarekin gola saihesteko.

Hurrengo minutuak ez dira oso biziak izan eta erritmoa falta izan zaio jokoari. Atsedenalditik gutxira, Bautistak gola sartu du euskaldunentzat. Aketxek banakako jokaldi bikaina egin du Stoichkovi baloia sakonean sartzeko, eta honek baloia utzi dio Bautistari, penalti puntuan, baloia sarera erraz bidaltzeko (0-1).

Bigarren zatia hasi eta berehala, Bautistak bigarren gola izan du bere botetan, baina ez lehenengoan ezta bigarrenean ere ez du asmatu jaurtiketarekin. Gola aurkitu duena Borja Baston izan da, armaginen defentsaren aldaratze txar bat baliatu duena berdinketa jartzeko buruz (1-1).

Gutxira, Oviedoko aurrelariak beste susto bat eman dio Eibarri, bere jaurtiketak zutoina jo baitu. Etxekoak jabetza irabazten eta arriskua sortzen hasi dira, eta euskaldunei defentsako lanean laguntzea egokitu zaie.

Baina 88. minutuan epaileak Oviedoren aldeko penaltia adierazi du Eibarrek area barruan egindako falta bategatik. Colombattok sartu du gola 11 metroetatik (2-1).

Hala, Eibarren galdu egin du 10 jardunaldi geroago.

,1 –. Real Oviedo: Leo Román; Lucas (Masca, 82. min), Costas, Dani Calvo, Abel Bretones; Luismi, Colombatto; Paulino de la Fuente (Sebas Moyano, 75. min), Seoane, Viti; Borja Bastón (Alemao, 82. min).

1-. SD Eibar: Luca Zidane; Corpas (Venancio, 86. min), Berrocal, Arbilla, Cristian Gutiérrez (Ríos Reina, 86. min); Sergio Álvarez, Matheus; Aketxe (Konrad, 76. min), Mario Soriano (Yanis Rahmani, 67. min), Stoichkov (Unai Vencedor, 76. min); Jon Bautista.

Epailea: González Francés. Txartel horiak atera dizkie Luismi (52. min), Costas (80. min), Dani Calvo (87. min), Alemao (89. min)  Oviedoko jokalariei eta Corpas (4. min), Berrocal (89. min) eta Matheus (96. min) Eibarreko jokalarie.

Golak: 0-1,  42. min: Jon Bautista. 1-1, 49. min: Borja Bastón. 2-1,  89.min: Colombatto, penaltiz.