Suedia final-zortzirenetara sailkatu da Italia garaituta (5-0)

AGENTZIAK | EITB MEDIA

• Suediako jokalariak gola ospatzen. Argazkia: EFE

Suediako jokalariak gola ospatzen. Argazkia: EFE

Suediak Italia jipoitu du (5-0) larunbat honetan eta final-zortzirenetarako sailkatu da matematikoki, Australia eta Zeelanda Berriko Munduko Txapelketako multzoen fasean.

Suediako selekzioak Italia jipoitu du final-zortzirenetarako txartela lortzeko eta 'Azzurra', hiru punturekin, Hegoafrikaren aurkako hurrengo partida irabaztera behartuta dago.

Italiarrek partida hobeto hasi duten arren, Suediak ia erabakita utzi du partida lehen zatiko azken zatian Amanda Ilestedt (39. min), Fridolina Rolfö (44. min) eta Stina Blacksteniusen (46. min) golekin.

Jokoa berriz hasi eta bost minutura, Ilestedt defentsak bere bigarren gola eta Suediako laugarrena sartu ditu, Ary Borges brasildarrarekin batera txapelketako golegile nagusia bihurtuz. Rebecka Blomqvistek azken gola sartu du 95. minutuan.