San Siroko futbol-zelaian

Frantzia, Nazioen Ligako txapelduna

Frantziarrek 2-1 irabazi dute Espainiaren kontra. Mikel Oyarzabalek egin du Luis Enriqueren taldearen gola.

• Frantzia, txapelduna. Argazkia: EFE

Frantzia, txapelduna. Argazkia: EFE

Espainiak eta Frantziak 2021eko Nazioen Ligako finala jokatu dute Milaneko (Italia) San Siro futbol-zelaian. Frantziarrek 2-1 irabazi dute markagailua irauliz.

Luis Enrique Martinezek Eric Garcia eta Rodri sartu ditu hasieratik Pau Torresen eta Kokeren ordez eta azkenean Ferran Torres jokatzeko moduan izan da. Unai Simon, Azpilicueta, Laporte eta Oyarzabal hasierako hamaikakoan izan dira ere.

Frantzian Kylian Mbappe, Karim Benzema eta Antoine Griezmann hasieratik jarri ditu Deschampsek, izen handiko futbolariak.

Lehen zatian gol abagune gutxi izan dira eta ez da golik egon. Baloia Espainiako selekzioarena izan da eta Frantzia bere aukera itxaroten egon da. Bigarren zatian heldu dira aukerak eta golak; 63. minutuan Theok langara bidali du baloia eta minutu bat geroago Mikel Oyarzabalek, kontra-erasoan, 1-0 jarri du.

Ospatzeko denborarik gabe 65. minutuan Benzemak gol ikaragarria egin du berdinketa jarriz eta 80. minutuan Mbappek bigarrena egin du Frantziarentzat. Partida ia bukatuta zegoela Espainiak berdinketaren gola egiteko aukerak izan ditu, baina Llopis bikain ibili da atepean.

HAMAIKAKOAK

Frantzia: Lloris; Pavard (79' Dubois), Kounde, Varane (41' Upamecano), Kimpembe, Theo Hernandez; Tchouameni, Pogba; Griezmann (92' Veretout), Mbappe eta Benzema.

Espainia: Unai Simón; Azpilicueta, Eric García, Laporte, Marcos Alonso; Busquets, Rodri (85' Fornals), Gavi (74' Koke); Sarabia (61' Yeremy Pino), Ferran Torres (85' Merino) eta Oyarzabal.

ITALIA - BELGIKA, hirugarren eta laugarren postuetarako lehian

Nazioen Ligako hirugarren postua Italiarrentzat izan da Belgika 2-1 irabazi eta gero.

HAMAIKAKOAK

Italia: Donnarumma; Di Lorenzo, Acerbi, Bastoni, Emerson; Barella (Cristante, 70'), Locatelli, Pellegrini (Jorginho, 70'); Chiesa (Bernardeschi, 92'), Berardi (Insigne, 91') eta Raspadori (Kean, min.65).

Belgika: Courtois; Alderweireld, Denayer, Vertonghen; Castagne, Tielemans (De Bruyne, 59'), Witsel, Saelemakers (De Ketelaere, 59'); Vanaken, Carrasco (Trossard, 87') eta Batshuayi.