Hiru puntu

Realak garaipena eskuratu du partida kaskar batean

Hiru puntuak eskuratu dituzte txuriurdinek Anoetan, Valladoliden aurkako partidan, eta Europan sartzeko borrokan jarraitzen dute, Carlos Velaren golari esker (1-0).

Realak Valladolidi irabazi dio, sufrituta, Carlos Velaren lehenengo zatiko golari esker. Valladolid nagusi izan da bigarren zatian, baina hala ere, txuriurdinek garaipena eskuratu dute Anoetan.

Realak nagusi hasi zuen partida, eta lehenengoa izan zuen Antoine Griezmannek, Valladoliden atezainak urrunduta. Beste bat izan zuen Realak 14. minutuan, oso argia, Seferovicen oinetan, baina aurrelariak huts egin zuen.

Valladolid suspertu egin zen, eta behin baino gehiago heldu zen Realaren atera, baina abagunerik sortu gabe. Sentsazioak kanpoko taldearen alde zeudenean, Realaren gola heldu zen: Carlos Velak, Ruben Pardoren pase bikain baten ostean, baloia barrur errematatu zuen, 23. minutuan.

Golaren ostean, konfiantza berreskuratu zuen Realak, eta joko hobea egin zuen Anoetan. Ez zuen gehiegi behar izan aurkariaren ateetara heldu eta gola sartzeko, eta markagailuan aurretik joateari esker, zelaian Valladolid baino hobeto bukatu ahal izan zuen bigarren zatia. Canalesek beldurra sartu zien Valladolideko jokalariei, 28. minutuko falta jaurtiketa batean, Jaimek urrundu zuena. Ate barrura zihoan, zuzenean.

Bigarren gola gertu izan zuen Realak, 40. minutuan batez ere, aukera bikoitz baten batean: Carlos Velarena, lehenengo, atezainak urrundu zuen, eta geroago, Seferovicek kanpora bidali zuen aldaratzea. Reala aurretik heldu zen atsedenaldira, golari esker suspertuta.

Aldageletatik itzultzean, Valladolid partida berdintzeko asmoarekin irten zen, neurketa joan-etorriko lehia bat bihurtuta. Kontraeraso arriskutsu batean, izan ere, Bravok Oscarren asmoak gelditzera irten behar izan zuen. 61. minutuan, Oscarrek berriro izan zuen abagunea, penalti puntutik errematatutako baloi batean, baina gora joan zitzaion.

Reala, Valladolid baino talde hobea izanda ere, arriskua ikusten ari zen bere atean. Javi Guerrak 68.ean saiatu zen, baina huts egin zuen, eta Seferovicek erantzuna eman zion, baina Jaimek baloia urrundu zuen.

Neurketa etxekoen urduritasunarekin bukatu zen, Valladoliden erasoak atzean gelditzen. Azkenean, hala ere, hiru puntu baliotsuak eskuratu zituen Realak, eta Europan jokatzeko lehian sartuta jarraitzen du.

FITXA TEKNIKOA

Reala: Bravo; Zaldua, Ansotegi, Iñigo, Jose Angel; Bergara, Ruben Pardo (Elustondo, 82. min), Canales (Xabi Prieto, 65. min); Griezmann, Vela eta Seferovic (Agirretxe, 70. min).

Valladolid: Jaime; Rukavina, Jesus Rueda, Mitrovic, Peña; Alvaro Rubio (Rossi, 72. min), Victor Pérez, Larsson (Rama, 60. min); Oscar, Jefren (Omar, 60. min) eta Javi Guerra.

Gola: 1-0, 23. min: Vela.