Olinpiar Jokoak

Emakumezkoen eskubaloia

Espainiako neskek historia egin dute, finalerdietarako sailkatuta

Espainiako emakumezkoen eskubaloi selekzioak historia egin du Kroaziaren aurka irabazita (25-22) eta Olinpiar Jokoetako finalerdietarako lehenengo aldiz sailkatuta.

• Espainiako eskubaloi selekzioa, sailkapena ospatzen. Argazkia: EFE.

Espainiako eskubaloi selekzioa, sailkapena ospatzen. Argazkia: EFE.

Espainiako emakumezkoen eskubaloi selekzioa Londresko Olinpiar Jokoetarako finalerdietarako sailkatu da, final-laurdenetako partida Kroaziari irabazita (25-22), eta lehenengo aldiz lehiatuko da domina olinpikoengatik.

Jorge Dueñasen ‘gudari olinpikoek’ Londres 2012rako sailkatzeko txapelketan Kroaziaren aurka jokatutako partidan baino irudi hobea eman dute gaur. Partida horretan, Espainia Olinpiar Jokoetarako sailkatuta zegoen. Oraingoan, Espainiako selekzioa oso sendo aritu da defentsan, baina arazoak izan ditu erasoan. Espainiak Kroaziako atezaina, Ivana Jelcic, izan du aurrean.

Espainiako selekzioak Kroaziaren hasierako erasoaldia ondo gelditu du, eta atzean sendo jokatuz, markagailuari buelta eman dio, batez ere Beatriz Fernandezen erasoei esker. Atsedenaldira Kroaziak sartutako baino gol gehiagorekin joan dira (13-12). Bigarren zatian lehenengoan gertatutakoa errepikatu da eta Espainiak defentsan ondo aritu behar izan du, Kroazia 3 puntugatik gainditzeko. Kroaziako selekzioak Andrea Penezic jokalaririk gabe geratzea lagungarria izan da espainiarrentzat.

Partidaren azken zatian, Eli Pinedok kroaziarren erasoa gelditu du eta Espainiaren aldeko diferentzia handitu du. Espainiako eskubaloi selekzioa hunkituta sailkatu da ostegunean izango diren bere lehenengo finalerdi olinpikoetarako.

FITXA TEKNIKOA:

Espainia: Navarro; Alonso (3, 1p), Barno (-), Begoña Fernandez (3), Eli Pinedo (7), Mangue (3) eta Aguilar (2) –hasierako taldea-, Ciobanu (ps), Lopez (-), Nely Carla Alberto (2), Beatriz Fernandez (3), Cuadrado (2), Amoros (-) eta Elorza (-).

Kroazia: Jelcic; Gace (1), Franic (1), Tatari (5), Penezic (3), Zebic (3, 2p) eta Milanovic (2) –hasierako taldea- Grubisic (ps), Jovetic (1), Seric (1), Pusic (-), Horvat (1), Lovric (2) eta Basic (2).