Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Oilasko hegalak eta piku frijituak sagar alioliarekin
Oilasko hegalak eta piku frijituak  sagar alioliarekin
Osagaiak
  • Oilasko hegalak:
  • ¿ 8 oilasko hegal
  • ¿ Gatza
  • ¿ Jerez ardoa, txorrotada bat
  • ¿ Maizena, koilarakada bat
  • ¿ Esne gaina, txorrotada bat
  • ¿ Arrautza bat
  • Sagar eta jogurt saltsa:
  • ¿ Sagar bat
  • ¿ Jogurt greko bat
  • ¿ 4 menda hosto
  • ¿ Limoi baten azala
  • ¿ Currya
  • Piku salteatuak:
  • ¿ 6 piku
  • ¿ Gurina
Prestaketa

Oilasko hegalak:

Oilasko hegalak 18 minutuz uretan egosi, labanarekin kartilagoak moztu eta hezurrak atera eta ontzi batean utziko ditugu.

Hauen gainera, Jerez ardoa, esne gaina, arrautza, maizena eta gatza ipiniko ditugu. Ondo nahastu eta olio berotan frijitu egingo ditugu.

Sagar eta jogurt saltsa:

Jogurta ontzi batean sartu eta sagar karratutxo txikiak sartuko dizkiogu, menda hostoak txikituta eta currya limoi azalarekin. Ondo nahastu eta geroko gorde.

Piku salteatuak:

Zartagin bero batean gurin pixka bat bota eta pikuak erditik zatituta bueltatxo batzuk emango dizkiegu.

BUKAERA:

Oilasko hegalak behin frijitu ondoren, egur antzeko plater batean jarriko ditugu, pikuak honen ondoan eta ontzi batean sagar eta jogurt saltsa.