Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Martinez Jatetxeko tripakiak
Martinez Jatetxeko tripakiak
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Txahal tripakiak, 3 kg
  • Txahal zangoa, 1/2
  • Muturra, kilo bat
  • Tipula erdia
  • Porru erdia (parte zuria)
  • Piper berde bat
  • Errioxako txorizoa, 120 g
  • Iberiar urdaiazpikoa, 120 g
  • Hirugihar ketua, 100 g
  • Piperrauts ketua, 15 g
  • Ibarrako piperrautsa, 15 g
  • Urdaiazpiko hezur bat
  • Kaiena, bi ale
  • Baratxuria, bi atal
  • Tomate saltsa, 300 g
  • Ardo zuria, 100 ml
  • Jatetxea: Martinez Jatetxea
Prestaketa

Txahal tripakiak, muturrak eta zangoak ordubetez egosiko ditugu urdaiazpikoaren hezurrarekin.

Bitartean, beste lapiko batean tipula, piper berdea, porrua, baratxuria, urdaiazpikoa, txorizoa eta hirugiharra ondo txikitu eta oliotan bigunduko ditugu.

Guztia ondo erregosita dagoenean, ardo zuria, tomate saltsa, kaiena eta piperrautsak botako ditugu. Beste 15 minutu izango dugu sutan.

Bukatzeko, tripakiak eta saltsa nahastu eta egosketaren salda gehituko diogu.