Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Txekor saihetsak erreta, patata gorrituekin
Txekor saihetsak erreta, patata gorrituekin
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Txekor saihetsak erreta:
  • -Txekor saihets zati bat
  • -2 tomate
  • -Tipula bat
  • -Baratxuria, 4 atal
  • -Piperrautsa
  • -Kuminoa
  • -Ezkaia, adar bat
  • -Oregano lehorra, koilara bat
  • -Ura
  • Patata erreak:
  • -3 patata
  • -Oliba olioa
  • -Gatza
  • Ozpin-olioa:
  • -Baratxuria, 3 atal
  • -Tipulina, eskukada bat
  • -Piper gorri bat
  • -Pipermin bat
  • -Sesamo zuria, koilara bat
  • -Oliba olioa, 150 g
  • -Soja saltsa, koilara bat
  • -Modena ozpina, koilara bat
  • -Gatza
  • -Oilasko salda kontzentratua, koilara erdi bat
  • -Martorria, eskukada bat
  • -Azukrea, pixka bat
Prestaketa

Txekor saihetsak erreta:

Lapiko batean barazki guztiak zatituta sartu eta espeziak. Urarekin estali ondoren irakiten jarri eta saihetsak sartu. Lapikoa estali eta egosten jarri 40 minutuz. Ondoren lapikoa ireki eta saihetsa osorik atera. Lapikoan geratu den saltsa ondo loditu / murriztu eta iragazi. Arina geratu bada, murriztu loditu arte.

Saihetsari saltsa igurtzi eta labean sartu 200ºC-an 15 minutuz. Ondo txigortu arte.

Patata erreak:

Patatak osorik egosi eta ondoren ataletan moztu eta gainetik olioa eta gatza botata labean gorritu.

Ozpin-olioa:

Ontzi batean baratxuri atalak, tipulina, piper gorria, pipermina eta sesamo zuri  haziak elkartu. Olio beroa bota. Nahastu eta beste osagaiak gehitu. Ondo nahastu

Bukaera:

Txekor saihetsak plater batean jarri eta ondoan saltsa bota. Patata gorrituak bertan jarri eta gainetik ozpin olioa bota.