Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Idi-isats gisatua ardo beltzetan
Idi-isats gisatua ardo beltzetan
Osagaiak
  • Idi-isatsa, 2 kg
  • Ardo beltza, 1litro
  • Tipula, 5
  • Baratxuria, 1 buru
Prestaketa

Hasteko, isatsa moztu behar da, hezurra elkartzen den tokitik. Jarraian, gorritu isatsa kazola batean, aurrez gatza botata. Erabat gorritzen denean, atera. Bestetik, bigundu tipula eta baratxuri-burua oliotan. Aurretik bigundu dugun tipulari isatsa gehituko diogu eta gero, estali ardoz eta urez, labean sartzeko moduko kazola batean. Eduki bost orduz 130 graduan.

Isatsa samurtzen denean, atera saltsatik. Ondoren, iragazi saltsa eta utzi urritzen. Gehitu isatsa, eta glasatu behar da, karamelizatuta gera dadin.