Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Barazki opilak ogi txigortuarekin
Barazki opilak ogi txigortuarekin
Osagaiak
  • - 2 azenario
  • - Kuiatxo bat
  • - Piper berde bat
  • - Irina, 40 g
  • - Ura, 160 g
  • - Arrautza bat
  • - Baserriko ogia, 2 xerra
  • - 2 baratxuri ale
  • - Oliba olioa eta gatza
  • - Piperbeltza
  • - Edozein saltsa min
Prestaketa

-Zailtasuna: Erreza

-Kostua: 1-2 euro

-Kaloriak: 292 kcal

GONBIDATUA:

Iñigo Lariz

NOLA EGIN:

-Labea bero dugula (180º), ogi xerrak txigortzen sartu bertara.

-Barazkiak juliana eran zatitu eta batera nahastuta katilu batean jarri.

-Beste katilu batean, irina bota eta pixkanaka ura gehitu ondo nahastuz, bukaeran arrautza gehitu eta ongi nahastuz tenpura orea lortuko dugu.

-Barazkiak tenpura orera bota eta nahastu. Jarri zartagin bat sutan olio pixka batekin, eta koilara batekin lagunduta, opiltxoak egin bertan.

-Ogi txigortua labetik atera eta baratxuria ongi igurtzi. Oliba olio txorrotada bat bota gainetik eta piperbetz pixka bat ere bai.

-Zerbitzatu opiltxoak ogi txigortuaz eta saltsa pixka batez lagunduta.