Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Tomate zopa hotza hegaluzearekin
Tomate zopa hotza hegaluzearekin
Osagaiak
  • - Tomatea
  • - Tipulina
  • - Berakatza
  • - Azukrea
  • - Oliva olioa
  • - Jerez ozpina
  • - Hegaluzea kontserban
  • - Albahaka
  • - Gatza
  • - Piperbeltza
Prestaketa

Zailtasuna: Oso erraza

Kostua: 2-4 euro

Kaloriak: 105 kcal

GONBIDATUA:

Mila Oliveri

NOLA EGIN:

- Berakatza zati txikitan moztu gorritzen jarri. Tipulin bat zati txikitan moztu eta gehitu.

- Tomateari azala kendu. Horretarako ura berotzen jarri. Tomateei ipurdia kendu eta puntan gurutze bat ebaki. Ur berotan 20 segundo sartu eta gero ur hotzetan. Hoztu direnean zuritu.

- Tomatea zati txikitan moztu eta tipulinarekin nahastu. Egiten utzi zuten 20 minutu.

- Eginda dagoenean birrindu eta kolatu. Gero berriz irekitzen utzi eta hozkailuan sartu.

- Hotza dagoenean, plater batean tipula sueztitua jarri eta hegaluzea kontserban. Ondoren tomate saltsa gehitu.