Publizitatea
Itxi

2021/07/21

14:10

Baipasa

Sukalde kontuak

Babarrun zuri entsalada prestatu digu Enara Parrak mediterranear erara

Esther Murelaga | EITb Media

Errezeta hau tupper-ean sartu eta hondartzara edo mendira eramateko aproposa dela esan digu 'Roots and Cook' sukaldari atariko arduradunak: freskoa eta goxoa.

  • Babarrun zuri entsalada mediterranear erara

    Babarrun zuri entsalada mediterranear erara

    10:17 min
  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali

Enara Parra 'Blaipasako' sukaldari partikularrak eta 'Roots and Cook' sukaldari atariko arduradunak babarrun zuri entsalda prestatu digu gaurkoan mediterranear erarar. Hondartzara edo mendira tupper-ean sartuta eramateko plater fresko eta goxoa dela esan digu.

Hauek dira 4 pertsonentzat entsalada egiteko behar ditugun osagaiak:

-400 gr egositako babarrun txuriak

- Oliotan datozen 4 tomate lehor

- Tomate natural 1

- 1-2 azenario

- 20 kalamata oliba

- Tipula erdi bat

- Hegaluzea

- Parmesano gazta

- Oregano freskoa edo lehorra

- Oliba olioa

- Sagar ozpina

- Gatza

- Piperbeltza


Entsalada prestatzeko eman beharreko pausoak:


1-Lehenengo babarrunak irakazki batean ipini eta ur azpian ondo garbituko,eta ondoren entsaladera edo katilu handi batera pasatu.

2-Azenarioak zuritu eta laukitxotan moztuko ditugu taula gainean.

3-Tomate naturala, tomate lehorrak eta tipula ere laukitxoran moztuko ditugu eta babarrunak ditugun katilura botako ditugu.

4-Hegaluzea eta kalamata olibak ere gehituko ditugu katilura.

5-Dena ondo busti oliba olio, sagar ozpin, gatz eta piperbeltz pixkatekin.

6-Gehitu oregano lehor pixkat bat eta koilara haundi batekin ondo nahastu.

7-Goizean egin dezakezue eta hozkailuan gorde bazkaltzeko ordurarte.

8-Azken momentuan platerera atera eta pataten azala zuritzeko tresnarekin parmesano puska batzuk ipini entsalada gainean.

9-Azken toke bezela oregano fresko hosto batzuk eta listo.

ON EGIN!

  • Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena
    ;