Itxi

telebista

20:00etan

Bermeoko Artika auzoa, gaur, "Historias a Bocados" saioan

EITB Media

Agueda Bilbao, Josu Goikoetxea eta Aitor Arrizabalaga izango dira Joseba Arguiñanoren anfitrioiak edizio berri honetan.

  • Joseba Arguiñano eta Agueda Bilbao Artikan.

    Joseba Arguiñano eta Agueda Bilbao Artikan. EITB Mediaren bideo batetik ateratako irudia.

"Historias a Bocados" saioa Bizkaiko Bermeo herrira joango da Artika landa-auzoa bisitatzeko asmoarekin. Agueda Bilbao, Josu Goikoetxea eta Aitor Arrizabalaga izango dira Joseba Arguiñanoren anfitrioiak edizio berri honetan.

Agueda Bilbao Artikan jaio zen duela 85 urte. Bere garaian, lore eta landareekin lan egiten aitzindaria izan zen. Asto batekin kalez kaleko salmenta egiten hasi zen, harik eta gidabaimena atera eta autoa erosi zuen arte. Txofer lanak egiten zituen bere senarrarentzat, Salvador Ruiz de Anduiza Bermeoko Txo pilotari ospetsuarentzat; partidua zuen frontoi guztietara eramaten zuen gizona. Bere bizitza luzeari buruzko pasadizoak eta bitxikeriak kontatzen dituen bitartean, negutegiko loreak eta landareak hartu eta lore sorta bat egingo dute. Gero, sukaldean, txerri-produktuekin betetako taloak dastatuko dituzte.

Bigarren protagonista Josu Goikoetxea 38 urteko bermeotarra izango da. Artikan bizi da, hotela bihurtzeko egokitzen ari den baserri batean. Hasteko, Josuri egurra egiten lagunduko dio aurkezleak. Ondoren, bertako produktuekin osatutako jaki batzuk prestatuko dituzte: antxoak ananarekin eta atun tartarra mangoarekin, gaztarekin eta etxeko marmeladarekin. Azkenik, etorkizunean hotela izango den lurzaileko lorategian, zuhaitz bat landatuko dute biek.

Azkenik, Joseba Arguiñanok Aitor Arrizabalaga ezagutuko du. Arrizabalaga Erretegia ostalaritza-negozioa zuzentzen du. Aitor lubaki sukaldaria da, mila sukaldetan ibilia den horietakoa. Lehenik eta behin, Josebarekin solasalditxoa izango du Artika ibaiaren ondoan. 1983ko uholde famatu eta tragiko haietan ibai honen ur-goraldiak kalte larriak eragin zituen. Behin sukaldean sartuta, Aitorrek bere espezialitateetako bat erakutsiko du, arroza, eta hiru plater prestatuko ditu: zezen buztan arroza, itsaski arroza eta arroza txirlekin.

"Historias a Bocados" gaur izango da ikusgai, 20:00etan, ETB2n eta eitb.eus-en.