Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Bakailao kokotxak pil pil erara
Bakailao kokotxak pil pil erara
Osagaiak
  • (6 pertsonarentzat)
  • - Bakailao kokotxak, kilo eta erdi
  • - Bi patata
  • - 4 baratxuri ale
  • - Tipulina
  • - Txakolina, basokada bat
  • - Oliba-olioa
  • - Gatza
  • - Pipermina
Prestaketa

Baratxuri aleak zuritu, uretan sartu eta irabiagailuarekin txikitu, iragazi eta ondo lehortu. Ondoren, geratu zaigun baratxuri pureareari olioa botako diogu eta nahasketa hau gorde egingo dugu.

Patatak xerratan ebaki. Aurretik nahastu dugun baratxuria eta olioa lapiko batean berotzen jarriko dugu eta patatak bertan erregosiko ditugu.

Kokotxak garbitu eta beste lapiko edo zartagin batean melatu edo konfitatu. Irakiten hasten direnean, sutatik atera epeldu arte. Kokotxak epeltzen direnean olio hori atera eta pil-pila egin lapikoa mugituz.

Pil pila ateratzen denean, kokotxak patata erregosiekin nahastuko ditugu