Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

“Croque Monsieur” sandwicha entsalada misto bertikalarekin
“Croque Monsieur” sandwicha entsalada misto bertikalarekin
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Moldeko ogia:
  • Ogigintzako irina, 500 g
  • Gatza, 10 g
  • Azukrea, 50 g
  • Esnea, 100 g
  • Arrautza, 75 g
  • Gurina, 50 g
  • Legamia freskoa, 20 g
  • Ura, 100 g
  • Sandwicherako osagaiak:
  • 3 hirugiahar xerra
  • “Croque Monsieur” sandwicha:
  • 4 moldeo ogi xafla
  • 4 urdaiazpiko egosi xerra
  • Emmental gatza, 50 g
  • 4 emmental gazta xerra
  • Esnea 200 g
  • Gurina, 10 g
  • Irina, 15 g
  • Gatza
  • Entsalada misto bertikala:
  • Kukulu bat
  • Entsaladarako tomate bat
  • Arrautza egosi bat
  • Tipulin bat
  • Mendreska oliotan
  • Olibak, koilarakada bat
  • 3 antxoa xerra
  • 2 zainzuri
  • Brotxeta makila batzuk
  • Gatza
  • Ozpina
  • Oliba-olioa
  • Arto gozoa, 2 koilarakada
  • Arto gaileta:
  • Arto irin zuria, 100 g
  • Ur epela, 125 g
  • Gatza
  • Frijitzeko olioa
Prestaketa

"Croque Monsieur" sandwicha

Alde batetik esnearekin, gurinarekin, eta irinarekin bexamel bat egingo dugu.

Bexamela prest dagoenean, moldeko ogi xerra alde banatan bexamela zabaldu eta urdaiazpiko egosi eta gazta xerra bana jarriko dugu. Sandwicha itxi eta gainetik beste bexamel estalki bat jarri, gazta birrindua hautseztatu eta gainerretzeko laberatu .

Entsalada misto bertikala

Kukulua, tomate entsalada, arrautza eta tipulina xerratu, bata bestearen gainean jarri, antxoa eta mendreska ere hor kokatu. Brotxeta makilatan olibak eta zainzuria iltzatu eta beste osagaiei sartu. Arto gozoa, oliva-olioa, gatza eta ozpina ontzi batean sartu eta ondo birrindu. Ozpin-olio honekin entsalada gozatu.

Arto gaileta

Arto irinari ur epela eta gatza bota eta eskuekin landu, ore bat egin arte. Arrabolarekin luzatu, mehe geratu arte, hirukitan zatitu, oliotan frijitu eta paperean xukatu.

Bukaera

Plater batean sandwich hirukiak jarri eta ondoan entsalada eta arto gailetak.