Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Kubako sandwicha patata sareekin eta toscanako entsalada
Kubako sandwicha patata sareekin eta toscanako entsalada
Osagaiak
  • Kubako sandwicha:
  • -Ziape saltsa, 10 g
  • -Ogia
  • -Urdaiazpiko egosia, 4 xerra
  • -Salamia, 6 xerra
  • -Solomo errea, 6 xerra
  • -Gazta, 4 xerra
  • -Ozpin luzoker handiak, 3
  • -Gurina, 10 g
  • Patata sareak:
  • -Patata pure malutak, 60 g
  • -Ur beroa, 200 g
  • -Gazta birrindua, 30 g
  • -Oliba olioa, 6 g
  • -Gatza
  • -Olioa
  • -Izar-anisa hautsan
  • Ketchup, maionesa eta ziape saltsa:
  • -Ketchupa
  • -Ziape saltsa
  • -Maionesa
  • Toscanako entsalada:
  • -Oliba beltzak
  • -Adar tomatea
  • -Feta gazta
  • -Hurrak txigortuta
  • -Galeper arrautzak
  • -Oregano lehorra
  • -Mahaspasak
  • -Albaka orri batzuk
  • -Limoia
  • -Gatza
  • -Oliba olioa
Prestaketa

Kubako sandwicha:

Ogia erditik moztu eta ziapea igurtziko dugu bi aldeetan. Ondoren osagaiak jartzen joango gara. Lehenengo urdaiazpiko egosia, ondoren salamia, solomo errea, gazta eta ozpin luzokerra. Ogitartekoa itxi eta kanpotik gurinarekin igurtziko dugu eta labetxoan ogitartekoa txigortu.

Patata sareak:

Patata pure maluta ontzi batean sartu eta bertara ur beroa botako dugu. Gazta birrindua eta olio koilarakada ere gehituko ditugu eta koilara batekin ondo nahastu. Gozogintzako zorro batean sartu eta erretilu batean sareak egin. Gainetik gatza eta olioa igurtzi eta laberatu 200ºC-tara 15-20 minutuz kurruskari geratu arte. Labetik ateratzean, izar-anisa hautsan gainetik bota.

Ketchup, maionesa eta ziape saltsa:

Osagaiak ontzi batean nahastu.

Toscanako entsalada:

Galeper arrautzak egosi 4 minutuz uretan.

Osagai guztiak moztu eta ontzi batean nahastu. Gozatzeko, ontzi batean limoi azal birrindua eta zukua, gatza, albaka orriak, oregano lehorra eta oliba olioa nahastu.

Bukaera:

Erretilu batean ogitartekoa, patata sareak eta entsalada aurkeztu.