Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Campero ogitartekoa eta deabru arrautzak
Campero ogitartekoa eta deabru arrautzak
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Campero ogitartekoa:
  • Txekorra, 2 xerra
  • Burrata bat
  • 8 gerezi tomate
  • Belar usaintsuak
  • 2 tipula
  • Hirugihar ketua
  • Brie gazta, 4 xerra
  • Errukula
  • Ziape saltsa
  • Arrautza bat
  • Ozpin txorrotada bat
  • Ogia
  • Deabru arrautzak:
  • 6 arrautza
  • Atun lata bat
  • Maionesa, 80 g
  • Ziape saltsa, 15 g
  • Pipermin saltsa, tanta batzuk
  • Gatza
  • Piperrautsa
  • Patata more frijituak:
  • 3 patata more
  • Gatza
  • Frijitzeko olioa
Prestaketa

Campero ogitartekoa

Tipulak juliana eran moztuta, zartagin batean erregosten jarri, ondo gorritu arte.

Gerezi tomateak erretilu batean olioarekin, gatzarekin eta belar usaintsuekin laberatu 180ºC-an 20 minutuz. Edo bestela, zartagin batean ere egin daiteke.

Hirugihar xerrak txikitu eta zartaginean ondo gorritu, eta tipularekin nahastu.

Ontzi batean arrautza, ozpina, gatza eta olioa emultsionatu.

Ogia erditik moztu eta bertan, maionesa eta ziapea igurtzi. Gainean xerra tipularekin jarri. Ondoren, gerezi tomate erreak eta hirugihar xerrak. Gero, Brie gazta xerrak eta, gainetik, soplete batekin urtu. Errukula eskukada bat jarri, berriro ere saltsa eta ogitartekoa itxi.

Deabru arrautzak

Arrautzak uretan egosi, hoztu, zuritu eta erditik ireki. 5 gorringo ontzi batean sartu eta bertan beste osagaiekin nahastuko dugu. Zuringo erdiak ore honekin bete eta gainetik geratu zaigun gorringo egosiaren birrindura bota eta perrexil txikituarekin bukatu.

Patata more frijituak

Patatak zuritu eta zuritzailearekin xafla finak atera. Uretan garbitu, ondo xukatu eta oliotan frijitu. Gatza bota / gazitu.

Bukaera

Ogitartekoa erditik moztuta erretilu batean jarri. Bertan, deabru arrautzak eta, ondoan, patata more frijituak.