Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Bi koloretako kopa otarrainxka kurruskariekin
Bi koloretako kopa otarrainxka kurruskariekin
Osagaiak
  • - KALABAZA KREMA EGITEKO:
  • KALABAZA, 500 g
  • TIPULA
  • BERAKATZA
  • PIPER BERDEA
  • ARDO ZURIA, 100 ml
  • KURKUMA, koilaratxo erdi
  • GATZA ETA PIPERBELTZA
  • OTARRAINXKA SALDA
  • OLIBA OLIOA
  • - AZA GORRI KREMA EGITEKO:
  • AZA GORRIA
  • TIPULA
  • ARDO ZURIA, 100 ml
  • XEREZ OZPINA
  • OTARRAINXKA SALDA
  • KANELA HAUTSA
  • OLIBA OLIOA
  • GATZA
  • - OTARRAINXKA KURRUSKARIAK EGITEKO:
  • OTARRAINXKAK, 10 ale
  • IRINA, 80 g
  • JENGIBRE HAUTSA, koilarakada bat
  • BI ARRAUTZA
  • ARTO MALUTAK
  • OLIOA
  • GATZA ETA PIPERBELTZA
Prestaketa

Otarrainxkak zuritu

Tipula zatitu eta bi lapikotan erregosi

Kalabaza zuritu eta lauki txikitan zatitu

Piper berdea zatitu eta tipularekin batera erregosi

Berakatza zatitu eta piper eta tipulari gehitu

Aza gorriari erdiko kirtena kendu eta zati txikitan ebaki

Aza gorria tipulari gehitu

Kalabaza piper berdeari, tipulari eta berakatzari gehitu eta erregosi

Otarrainxkak egosi

Ardo zuria gehitu bi lapikoetan

Kurkuma gehitu tipula, piperra, berakatza eta kalabazari

Xerez ozpina eta kanela gehitu aza gorria eta tipulari

Ura gehitu lapikoetan barazkiak estali arte eta 30 minutuz sukaldatu

Otarrainxkei hesteak kendu eta ebaki txikiak egin

Barazkiak birrindu krema bat egiteko

Irinari jengibre hautsa gehitu eta guztia nahastu

Arto malutak birrindu

Otarrainxkei gatza eta piper beltza gehitu

Otarrainxkak irin nahastura, arrautza eta arto malutetatik pasa

Gatza gehitu barazki kremei

Bi kremak kopatan jarri

Otarrainxkak gehitu