Alavesek Murtzia garaitu du, eta aurrera jarraituko du Kopan (0-10)

I. G. | EITB MEDIA

4:42
Deportivo de Murcia vs Deportivo Alavés

Alavesek Errege Kopako lehen lehia irabazi du ostegun honetan, Murtzia 0-10 menderatuta. Karrikaburu (3 gol), Abde (2), Alkain (2), Hagi (2) eta Duarte (1) izan dira Gasteizko taldeari txapelketako bigarren kanporaketarako txartela eman dioten jokalariak. Datorren asteartean ezagutuko dute hurrengo aurkaria.

Babazorroek ez dute denbora asko behar izan markagailuan aurrea hartzeko; izan ere, 6. minutuan Abdek buruz errematatu du Tenagliaren erdiraketa ona, partidako lehen gola egiteko (0-1). Etxekoek intentsitate handiz hasi dute partida, baina laster defentsara bildu behar izan dute eta kontraerasoetan min egiten saiatu dira.

12 minutuan, Duartek atea aurrean asmatu du. Gasteizko taldeak jokaldi ona egin du, eta Abdek kapitainari utzi dio baloia; area kanpotik, baloia kokatu besterik ez du egin behar izan gola sartzeko (0-2).

Sola ere ate bila ibili da, baina etxeko atezainak ondo jarri ditu eskuak Gasteizko taldearen hirugarrena saihesteko.

Koltxoi horrekin, Alavesek jokoaren erritmoa jaitsi du, eta Murtziak babazorroen atera hurbiltzeko aprobetxatu du. Hala ere, aukerarik argienak bisitarienak izaten jarraitu dute.

Abdek bere bigarrena sartu du 37. minutuan, Murtziaren akats baten ostean. Aurrelariak ondo jarri du baloia bigarren zutoinera, atezainak gelditzeko aukerarik gabe (0-3).

Bigarren zatiak lehenengoaren gidoi berari jarraitu dio, Alavesen beste gol batekin. Alkainek izugarrizko gola sartu du (0-4).

Ordubete igarota, Alkainek ere bere bigarren gola egin du, defentsak ezin izan baitu ezer egin hori eragozteko (0-5). Ia jarraian, Murtziako atezainak Karrikabururen jaurtiketa gogorra gelditu du, baina ezin izan du ezer egin Hagi zelairatu berriaren jaurtiketaren aurrean, atea hutsik zegoelarik (0-6).

Partidan zehar asko tematu ondoren, Karrikaburuk lortu du azkenean horrenbeste bilatutako gola; zazpigarrena Alavesentzat (0-7). Eta, ia jarraian, beste bat sartu du (0-8).

Azken minutuetan, Hagik eta Karrikaburuk 0-10ekoa jarri dute markagailuan.