2-1

Osasuna igoerako playoff postuetan da Culturalari irabazita

Talde gorritxoak 2-1 irabazi du Sadarren. Fran Meridak sartu du lehen gola eta Borja Lassok egin du bigarrena.

• Osasuna-Cultural (2-1). Foto: @CAOsasuna

Osasuna-Cultural (2-1). Foto: @CAOsasuna

Osasunak 2-1 irabazi dio Leongo Culturalari Sadarren Bigarren Mailako 23. jardunaldiko partida eta igoerako playoff postuetan sartu da, 38 punturekin. Igoera zuzena ematen duen bigarren postutik (Cadiz, 42 puntu) lau puntura dago Iruñeako taldea.

Erasokor zelairatu da Osasuna eta lehen zatian abagune asko sortu ditu. Hala ere, jokalari gorritxoak ez dira fin ibili aurkariaren ate aurrean. Ematen zuen neurketa golik gabe iritsiko zela atsedenaldira, baina 45. minutuan Fran Meridak aurretik jarri du Osasuna (1-0).

Bigarren zatiari indarberrituta ekin dio Osasunak lehen zatiko azken minutuan gola sartu ostean. Hala ere, Culturalak berdintzeko aukera izan du 55. minutuan; Sergio Herrera atezainak, ordea, bisitarien gola eragotzi du. Nafarroako taldearen erantzuna, 60. minutuan etorri da, Borja Lassok sartutako golari esker (2-0). Bigarren golaren ostean, maldan behera jarri zaio neurketa Osasunari, baina neurketako 68. minutuan Señek gola sartu (2-1) eta aldeak murriztu ditu Leongo Culturaleko jokalariak. Azken minutuetan sufritu egin behar izan du Osasunak garaipenari eusteko. Culturalak berdinketaren bila jo du, eta arriskua sortu du aurkariaren ate inguruan. Norgehiagokako 78. minutuan izan du abagune argiena Culturalak, baina Sergio Herrera atezainak ondo desbideratu du Señeren jaurtiketa arriskutsua. Amaieran, 2-1, Osasuna nagusi.

2 - Osasuna: Sergio Herrera; Lillo, Aridane, Oier; Kike Barja, Lucas Torro, Fran Merida (Arzura, m.74), Clerc; Borja Lasso (Unai Garcia, m.82), David Rodriguez (Xisco, m.71); eta Quique.

1 - Cultural Leonesa: Palatsí; Iza, Zuiverloon, Victor; Guarrotxena, Mario Ortiz (Samu, m.68), Yeray, Sergio Marcos (Yosuke, m.80), Angel Garcia; Moutinho (Buendia, m.75) eta Señe.

Golak: 1-0, m.46+: Fran Merida. 2-0, m.59: Borja Lasso. 2-1, m.68: Señe.

Epailea: Moreno Aragon.