Txapeldunen Liga

Final zortzirenak

PSV Eindhovenek eta Borussia Dortmundek bana berdindu dute eta Inter Milanek Atletico Madrili irabazi dio

AGENTZIAK | EITB MEDIA

Bi kanporaketak martxoaren 13an, 21:00etatik aurrera, jokatuko dituzten itzuliko neurketetan erabakiko dituzte. Asteazken honetan, fase honetan faltan diren bi partidak jokatuko dituzte: Oporto-Arsenal eta Bartzelona-Napoles.

• PSV Eindhovenen eta Borussia Dortmund taldeen arteko partida

PSV Eindhovenen eta Borussia Dortmund taldeen arteko partida. EFE

PSV Eindhovenek eta Borussia Dortmundek bana berdindu zuten asteartean, Txapeldunen Ligako final zortzirenetako joaneko partidan, Giuseppe Meazza zelaian. Talde alemaniarrak lehen zatian lortu zuten markagailuan aurretik jartzea; nederlandarrek, berriz, bigarren zatiaren hasieran berdindu zuten norgehiagoka.

Lehen 45 minutuak oso biziak izan ziren, baina ez batak ez besteak ez zuten gola sartzen asmatu. Talde alemaniarrak zehatzago eta sendoago jokatu zuen arerioaren arean. 24. minutuan, Marcel Sabitzerrek kontrako zelaian baloia lapurtu ostean, Maleni pasa eta Sergiño Destiri eman arren, Walter Benitez atezain argentinarraren ate barruan amaitu zuen (0-1).

Bigarren zatia hasi bezain pronto, ordea, Mats Hummelsek falta egin zion Tillmani area barruan. Epaileak penaltia zela erabaki zuen, VARarekin gainbegiratuta. Luuk de Jongek ez zuen hutsik egin, nahiz eta atezain alemaniarrak jaurtiketaren noranzkoa asmatu.

Jardunaldiko beste hitzorduan, Inter Milanek Atletico Madril mendean hartu zuen (1-0), Marko Arnautovicek Reinildo Mandava eta Rodrigo de Paul jokalarien arteko akats bat aprobetxatuta, ia amaieran sartutako gol bati esker.

Inter Milanek jokoa kontrolpea izan zuen. 36. minutuan, Lautaro Martinezek izan zuen aukera, Nicolo Barellak arearen erdigunera bidalitako baloia errematatuta, baina atezainak gelditzea lortu zuen. Handik bi minutura, De Paulek huts egin zuen jokaldi baten ondoren, Marcus Thuramek kontraerasoan garaitu zuen Axel Witsel; aurrelariak eskuinera bidali zuen baloia, eta Lautarok jaurti arren, kornerrera kanporatzeko gai izan zen Gimenez atezaina.

Talde italiarraren gola 79. minutuan heldu zen. Reinildok eta De Paulek ez zuten elkar ulertu, eta Lautarok abiaduraz aurrera egin zuen. Atezainak lehen aukera gelditu zuen, baina Arnautovicek aldaratzea sareetara bidali zuen, bat eta hutsekoa egiteko.