92-98

Iberostar Tenerifek ezustekoa eman du Baskoniaren aurka

Laboral Kutxak 92-98 galdu du tade kanariarraren aurka Buesa Arenan. Endesa Ligan jasotzen duen bigarren porrota da; etxean jasotzen duen lehena.

• Laboral Kutxa Baskonia-Iberostar Tenerife. Argazkia: EFE

Baskoniak 92-98 galdu du Iberostar Teneriferen aurka. Argazkia: EFE

Laboral Kutxa Baskoniak 92-98 galdu du Iberostar Teneriferen aurka Buesa Arenan eta talde kanariarrak jardunaldiko ezustekoa eman du. Baskoniak Endesa Ligan jasotzen duen bigarren porrota da; etxean jasotzen duen lehena.

Partida hasieran Iberostar Tenerife nagusi izan da, eta abantailak lortzen hasi da (9-15 eta 10-17). Baskonia ez da eroso ibili Buesa Arenako kantxan eta, ondorioz, zazpi puntuko desabantailarekin iritsi da lehen laurdenaren amaierara (12-19). Bigarren laurdenean Baskoniak jokoa hobetu eta norgehiagoka parekatzea lortu du (24-24 eta 26-26). Gainera, Perasovicek zuzentzen duen taldeak markagailuan aurrea hartzea lortu du (28-26), nahiz eta Iberostar Tenerife puntu bateko abantailarekin iritsi den atsedenaldira (40-41).

Atsedenaldiaren ostean Iberostar Tenerife jaun eta jabe izan da berriro. Kanariar Uharteetako taldea nagusi izan da defentsako eta erasoko jokoan; ondorioz, 12 puntuko abantaila lortu du hirugarren laurdenaren amaieran (62-74). Laboral Kutxarentzat zama astunegia izan da 12 puntuko desabantaila eta azken laurdenean ezin izan du emaitza irauli. Iberostar Tenerifek merezitako garaipena lortu du (92-98).

92 - Laboral Kutxa (12+28+22+30): Adams (18), Causeur (6), Hanga (4), Tillie (2), Planinic-hasierako bostekoa-, James (4), Blazic (14), Corbacho (3), Shengelia (24), Bourousis (13), Diop (4).

98 - Iberostar Tenerife (19+22+33+24): San Miguel (3), Richotti, Beiran (12), Abromaitis (10), Sekulic (29)-hasierako bostekoa-, Arco, O'Leary (7), White (17), Jones (6), Niang (1).

Epaileak: Bulto, Garcia Ortiz, Planells.