Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Arkume hankak txitxiroekin
Arkume hankak txitxiroekin
Osagaiak
  • Arkume hankak - 10 ale
  • Txitxirio egosiak - 250 g
  • Tipula pare bat
  • Azenario bat
  • Porru bat
  • Tomate bat
  • Berakatza - 4 atal
  • Txorizoa - 150 g
  • Urdaia olioa
  • Gatz - 2 xerra
  • Irin koilarakada bat
  • Ezpeletako piperra
  • Salda
  • Oliba
Prestaketa

GONBIDATUA:

Xabat Olaizola

NOLA EGIN:

Lehenik, porrua ondo garbitu eta hau ez ezik, azenarioa eta tipula ere zatituko ditugu.

Arkume hankak lapiko batera bota eta egosiko ditugu. Horretarako, urez erdira bete eta barazkiak gehitzen joango gara.

Txorizoa laukitxotan moztuko dugu. Gauza bera egingo dugu tipularekin, hau ondo zatituz. Osagai hauek hartu eta beste lapiko batera sartuko ditugu, bertan erregosteko. Behin erregosita dagoela, urdaia botako diogu. Eginda dagoenean iragaziko dugu.

Arkume eta barazkiak dituen lapikoa sutatik kendu eta hozten jarriko dugu.

Txitxirioak lapikora botako ditugu. Lehen lortutako salda hona bota, eta, azkenik, arkume hanken zatitxoak botako ditugu, zaporea hartzeko.