Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Tofu eta soja testurizatu hanburgesa ilar hummusarekin eta barazkiekin
Tofu eta soja testurizatu hanburgesa ilar hummusarekin eta barazkiekin
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Tofu eta soja testurizatu hanburgesa:
  • Tofua
  • Soja testurizatua, 50 g
  • Tipulin bat
  • Azenario bat
  • Mahaspasa batzuk
  • Txitxirio irin pixka bat
  • Perrexil txikitua
  • Gatza
  • Tamari pixka bat
  • Ilar hummusa:
  • Txitxirio egosiak, 125 g
  • Ilar izoztuak, 75 g
  • Tahinia, 2 koilarakada
  • Oliba olioa, 60 g
  • Limoi baten zukua eta birrindura
  • Baratxuri ale bat
  • Gatza
  • Barazkiak:
  • Erremolatxa egosi bat
  • 2 tipula
  • Juka bat
  • Tomate bat
  • Uraza bat
  • Kuiatxo bat
  • 4 pikillo piper
  • Txitxirio irina
Prestaketa

Tofu eta soja hanburgesa:

Soja testurizatua hidratatzen jarri ontzi batean.

Zartagin batean, tipulina zati txikitan gorritu; ondoren, azenarioa gehitu, txikituta.

Ontzi batean, soja testurizatua, tofu txikitua, barazki gorrituak, mahaspasak, tamari piska bat eta txitxirio irina nahastu. Behar izanez gero, txitxirio irin gehiago gehitu. Masarekin, hanburgesa batzuk egin. Zartagin batean, olioarekin, hanburgesak gorritu

Ilar hummusa:

Osagai guztiak elkartu ontzi batean, eta birrindu.

Barazkiak:

Erremolatxak laminatan moztu.

Tipulak julianan moztu, eta, zartagin batean, olioarekin karamelizatu.

Juka "chips"etan moztu, eta olio berotan frijitu.

Tomatea xerratan moztu.

Kuiatxoa xerratan moztu,  txitxirio irinetatik pasa eta frijitu.

Pikillo piperrak zartagin batean kozinatu.

BUKAERA:

Hanburgesaren ogiaren oinarrian, uraza orri bat jarri; gainean, tomatea, kuiatxoa, pikillo piperrak, tipula karamelizatua eta, azkenik, tofu eta soja hanburgesa. Ontzi batean, ilar hummusa jarri, eta, gainean, juka "chips" batzuk.