Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Bakailao kokotxak
Bakailao kokotxak
Osagaiak
  • Kokotxak - 1 kg
  • Oliba-olioa
  • Ardo zuria, kopa bat
  • Brandya, kopa bat
  • Tipula bat
  • Piper berde bat
  • Piper gorri bat
  • Bi baratxuri ale
  • Tomate egina - 150 cl
Prestaketa

Lehenik, kokotxak garbitu. Ondoren, ontzi batera oliba-olioa bota, eta kokotxak zabal-zabal jarri. Ontzia su motelean jarri, eta egiten utzi, noizbehinka pixka bat mugituz.

Beste ontzi txiki batera tipula, piper berdea, piper gorria eta baratxuria bota, julianan ebakita. Olio pixka batekin su txikian egin. Kokotxak eginda daudela ikusten dugunean, ardo zuria eta Brandya bota, eta saltsa loditzen hasi. Saltsa zuri- horixka lodi bat aterako da. Ontzi txikiko barazkiak xehe-xehe eginda daudenean, tomate egina bota, eta ondo nahasi. Ondoren, barazkiak kokotxen gainera bota, koilara baten laguntzaz. Emaitza saltsa laranja bat izango da.