Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Bakailaoa saltsa berdean sagardoarekin
Bakailaoa saltsa berdean sagardoarekin
Osagaiak
  • - Bakailao gezatua
  • - Ilarrak
  • - Arrautza egosia
  • - Baratxuria
  • - Piper verdea
  • - Patata
  • - Perrexila
  • - Pipermina
  • - Sagardoa
  • - Ura
  • - Oliba olioa
Prestaketa

-Zailtasuna: Normala

-Kostua: 4-6 euro

-Kaloriak: 370 kcal

GONBIDATUA:

Hur Atarbe

NOLA EGIN:

Arrautza  egosi.

Piper berdea zatitu eta frijitu. Ondoren plater batean utzi.

Baratxuria xehatu, pipermina zatitu, perrexila xehatu eta patata zuritu.

Olioa kazuela batean jarri eta baratxuria erregosi piperminarekin. Txorrotada bat sagardo bota eta ondoren patata, ilarrak eta ura erantsi. Ondoren, perrexil pixka bat bota.

Patata ia eginda dagoenean eta ura lurrundu denean, bakailaoa jarri eta su baxuan utzi  egiten. Ondoren arrautza erdibituta jarri, saltsa loditu eta bakailaoa egin arte utzi. Bukatzeko, piperra gainean jarri eta perrexil gehiago bota.