Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Bakailao entsalada otarrainxkekin
Bakailao entsalada otarrainxkekin
Osagaiak
  • Bakailao trontzoak
  • Askotariko urazak (Lollo arrosa - Haritz-hosto Uraza-eskarola)
  • Otarrainxkak
  • Ozpin-olioa
  • Tipulina
  • Azenarioa
  • Piper gorria
  • Kuiatxoa
  • Modenako ozpina
  • Oliba-olioa
  • Gatza
Prestaketa

Hasteko, jarri oliba-olioa berotzen, eta 65ºC hartzen dituenean, itzali sua eta gehitu bakailao trontzoak. Dena utzi 20.minutuan.

Gero, atera bakailao laminak eta eduki kanpoan, giro-tenperaturan. Bestalde, garbitu urazak eta egosi otarrainxkak.

Azkenik, atera bakailaoa platerera (epela) askotariko urazekin. Gozatu ozpin-olioarekin, eta aurkeztu otarrainxkekin.