Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Bakailao laminen eta hazien entsalada epela
Bakailao laminen eta hazien entsalada epela
Osagaiak
  • Zenbait uraza mota
  • Eruka
  • Endibia zuria eta morea
  • Tomatea, 1
  • Bakailaoa, trontzo erdia
  • Otarrainxka egosiak, 2
  • Ganba egosiak, 6-7
  • Patata egosia, 1
  • Ozpina, gatza, oliba-olioa, piperbeltz beltza
  • Baratxuria xerratan edo txikituta
  • Ogi kurruskaria
Prestaketa

Plater zabal batean, jarri uraza zatikatuak eta eruka erdian, eta apaindu endibia-hostoekin. Jarri erditik ebakitako otarrainxkak inguruan, bai eta ganba egosiak ere.

Ebaki tomatearen azala juliana mehe-mehean, eta jarri urazen gainean.

Prestatu ozpin-olioa, eta irabiatu indarrez. Gozatu entsalada.

Jarri bakailao-trontzoa plantxan, bai eta xerratan ebakitako patata egosia ere. Atera bakailaoa plantxatik gehiegi egin aurretik, jarri laminatan entsaladaren gainean eta patata-xerrak inguruan.

Zartagin batean, jarri olio pixka bat, gehitu baratxuri txikitua eta gorritu. Bota olio errea bakailaoaren gainetik.

Apaindu ogi kurruskaria eta perrexil txikitu pixka bat erabiliz.