Gipuzkoa Basket

Illunben

Bilbao Basketek erraz irabazi du GBCren aurkako derbia (63-75)

Beltzezko gizonek atsedenaldia baino lehen utzi dute erabakita neurketa. RETAbet.es Gipuzkoa Basketek ez du maila eman, eta garaipenik gabe jarraitzen du.

• Doblas eta Hannah, Illunbeko borrokan / EFE.

Doblas eta Hannah, Illunbeko borrokan / EFE.

Dominion Bilbao Basket RETAbet.es Gipuzkoa Basket baino askoz nagusiagoa izan da Donostia Arena 2016ko derbian. Bizkaitarrentzat nahikoa izan da lehenengo zatia neurketa erabakita uzteko.

Beltzezko gizonek hasieratik erakutsi dute nagusitasunez; gipuzkoarrak, aldiz, galduta irten dira kantxara. 6-15eko markagailua ezarri due laster, baina donostiarrak, estekan sartutako 7 punturekin, partidan sartu dira berriro.

Hala ere, Bilbao Basketek aurkaria txikitu dute bigarren zatian, Hannah progonista zela (16-25). Berriz hurbildu da Gipuzkoa Basket, baina atsedenaldirako 16 puntuko aldea ezarri dute beltzezko gizonek (25-41).

Itzultzean, erabakita zegoen norgehiagoka, ez soilik aldeagatik, baita bi taldeen jarreragatik ere. RETAbet.es asmatu ez duen bitartean, Mumbru, Raul Lopez eta aipatutako estatubatuarra bikain aritu dira saskiratzeetan.

FITXA TEKNIKOA

RETAbet.es GBC: Llompart (5), Motos, Vrkic (5), Milbourne (4), Doblas (14)- hasierako boskotea- Txemi Urtasun (12), Wear (2), Olaizola (2), Jordi Grimau (11), Lawrence (8).

Dominion Bilbao Basket: Raul Lopez (10), Hervelle (4), Mumbru (20), Bertans (7), James (4) - hasierako boskotea- Ruoff (5), Mendia, Hannah (18), Bogris (4), Todorovic (3), SuarezA. rbitros: Hierrezuelo, Oyon, Sanchez.

Markagailuak: 14-18; 27-46; 44-59; 63-75.