Saskibaloia

Eurokopa

Lointek Gernikak azken hasperenean galdu du Mechelenen aurka eta etxean markagailua irauli beharko du (75-70)

I. G. | EITB MEDIA

Bi minuturen faltan, 66na berdindu dute eta partida oso bizi jarri da. Eta partidako azken segundoetan euskaldunen akats baten ondorioz partidak ihes egin die (75-70).

• Argazkia: Lointek Gernika

Argazkia: Lointek Gernika

Lointek Gernika Bizkaiak Kangoeroens Mechelenen aurka galdu du (75-70) Belgikan jokatu den emakumezkoen Eurokopako play-offeko joaneko partidan. Euskaldunek garaipena eskura izan dute denbora gehienean, baina azken hatsean ihes egin die.

Gernikarrek ez dute partida modurik onenean hasi; izan ere, Belgikako taldeak lehen erasoen kontrola hartu du eta azkar jarri da aurretik (10-2). Hala ere, euskaldunek markagailua berdindu dute 0-8ko partzialarekin, baina atzetik bukatu dute lehen laurdena (18-13).

Hurrengo 10 minutuak berdinduagoak izan dira eta Lointek aurretik jarri da markagailuan. Mechelenek sakatzen jarraitu du, baina talde bizkaitarra aurretik joan da atsedenaldira (30-32).

Aldageletatik itzultzean erritmo berarekin jarraitu du partidak, bi taldeek saskiraketak etengabe trukatuz, baina Lointekek laurdena gutxieneko abantailarekin ixtea lortu du (50-51).

Euskaldunen saskiratze batzuk markagailuan ihes egiteko eta azken minutuetan defenditzen aritu diren koltxoi txiki bat lortzeko balio izan dute. Bi minuturen faltan, 66na berdindu dute eta partida oso bizi jarri da. Eta partidako azken segundoetan euskaldunen akats baten ondorioz partidak ihes egin die (75-70).

75.- Kangoeroens Mechelen (18+12+20+25): Reese (23), Resimont (7), Strautmane (8), Aarnisalo (4), Nauwelaers (10) -hasierako bostekoa- Burrell (18), Van Gils (-), Bruyndoncx (-), Denys (-) y Kibedi (5).

70.- Lointek Gernika Bizkaia (13+19+19+19): Ariztimuño (4), Busch (8), Watts (5), Milapie (14), Silva (10) -hasierako bostekoa- Alberdi (-), Bradford (14), Madera (10), Flores (5) y Nikitinaite (-).

Epaileak: David Tomasson (Islandia), Laure Coanus (Frantzia) eta Emma Perry (Irlanda). Kanporaturik ez.