Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Ziazerba eta gaztanbera kaneloiak gainerreta
Ziazerba eta gaztanbera kaneloiak gainerreta
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Ziazerba eta gaztanbera orea:
  • Ziazerba, 250 g
  • Gaztanbera, 250 g
  • Parmesanoa, 20 g
  • Oliba olioa
  • Gatza
  • Kaneloi tutua
  • Bexamela:
  • Esnea, 250 g
  • Irina, 30 g
  • Gurina, 30 g
  • Intxaur muskatua
  • Gatza
  • Pomarola saltsa:
  • Tipula more bat
  • Apio adar bat
  • Azenario bat
  • 10 albaka orri
  • Tomatea, 500 g
  • Gatza
  • Oliba olioa
  • Azukrea, koilarakada bat
  • Pipermin bat
  • Gazta birrindua
Prestaketa

PRESTAKETA:

Ziazerba eta gaztanbera orea:

Ziazerbak galdarraztatu, eta hoztean, txikitu. Ontzi batean, ziazerba, gaztanbera eta parmesanoa nahastu. Betegarria mahuka batean sartu.

Kaneloi tutuak betegarriarekin bete.

 

Bexamela:

Kazola batean, gurina urtu, irina gehitu, eta kozinatu. Esnea gehitu, eta baita gatza ere; utzi irakin arte.

 

Pomarola saltsa:

Zartagin batean, tipula morea zati txikitan gorritu. Apio adar zatia gehitu azenarioarekin batera, zati txikitan. Tomatea birrinduta gehitu. Utzi dena kozinatzen. Pipermina, koilarakada bat azukre eta albaka gehitu. Birrindu.

 

BUKAERA:

Labeko erretilu batean, kaneloi tutu beteak jarri. Gainean, pomarola saltsa; bexamela eta gazta birrindua jarri, eta labean gainerre. Erretilu berean platereratu.