Beste kirolak

Munduko txapelduna

Patrick Langek Hawaiiko Ironmanaren marka hautsi du

AGENTZIAK | ERREDAKZIOA

Atleta alemaniarrak munduko txapelketa erdietsi du, proba 8 ordutik beherako denboran burutuz, orain arte inork lortu ez duen balentria eginez, alegia.

1:04
@IRONMANtri

Patrick Lange alemaniarrak Hawaiiko Ironmanaren marka hautsi du, eta, bide batez, munduko txapelketa eskuratu du, proba 7 ordu 52 minutu eta 38 segundoan eginez, orain arte inork lortu ez duen balentria eginez, alegia.

Horrela, 32 urteko triatleta eta duatletak Munduko Txapelketa eskuratu du bigarren urtez jarraian, eta inoizko markarik onena eginez lortu du aurten.

Proba bukatutakoan, eta zortzi ordutik beherako denbora egin duela jakin ondoren, ez du denbora gehiagorik galdu nahi izan, eta garaileari egiten dioten elkarrizketa eten du, belauniko jarri da eta berarekin ezkondu nahi duen galdetu dio neska-lagunari. Horretan ere irabazi du Langek, bikotekideak baietz erantzun baitio.

Javier Gomez Noya hamaikagarren postuan helmugaratu da, sekulako lasterketa egin eta gero.