Beste kirolak

ESKUBALOIA

Odriozolak, Peciñak eta Garciandiak brontzea lortu dute Munduko Txapelketan; Danimarka, munduko txapeldun

I. G. | EITB MEDIA

Brontzezko domina eskuratu dute Suedia anfitrioiari 36-39 irabazita. Finalean, danimarkarrek 29-34 irabazi diote Frantziari, hirugarren urrea eskuratuz jarraian.

• Imanol Garciandia

Imanol Garciandia. Argazkia: EFE

Kauldi Odriozola, Iñaki Peciña eta Imanol Garciandia euskal jokalariek brontzezko domina eskuratu dute Espainiako eskubaloi selekzioarekin batera igande honetan Stockholmen, Suedia anfitrioiari 36-39 irabazita.

Espainiarrek bigarren brontzea eskuratu dute jarraian, 2021ean Egipton lortutakoaren ostean. Jordi Riberaren taldeak sufritu egin dute defentsan gaizki arituz lehen zatian zehar, suediarrak 22-18 nagusituz atsedenaldia iristean.

Corralesek lehen bost jaurtiketetatik lau gelditu ditu. Horri Kauldi Odriozola nekaezinaren presentziaren defentsa gehituta, Espainiak aldea hautsi eta markagailuan aurretik jartzea lortu du (23-24).

Espainiako taldea hiru goleko abantailarekin kokatu da (26-29) bigarren laurdenaren erdialdea iritsi direnean.

Alde berarekin (30-33) heldu dira jokoaren azken hamar minutuetan sartzean. Rodrigo Corralesek bi geldiketa egin ditu, eta Gonzalo Perez de Vargasek penalti jaurtiketa bat barrura joatea eragotzi du espainiarrak sendo mantentzeko.

Baina oraindik gehiago sufritu beharko izan dute Jordi Riberaren mutilek, norgehiagoka behin betiko erabakita utziz (33-37) hiru minutura, Angel Fernandez eta Alex Dujshebaev nabarmendu diren partida ikusgarri batekin.

Danimarkak historia egin du hirugarren urrea eskuratuz jarraian

Danimarkak Frantzia gainditu du Stockholmeko Tele2 Arenan jokatutako finalean 34-29 nagusitu ondoren, eta historian hiru Munduko Txapelketa jarraian irabazi dituen lehen selekzioa bilakatu da.

Talde galiarrak aldea bi tantora murriztea lortu du (29-31) amaierarako hiru minutu pasatxora.

Niklas Landin atezaina nagusitu da orduan. Zortzi geldiketa baino egin ez dituen arren, Melvyn Richardsonek jaurtitako penaltia gelditu du bi minutura, Danimarkari garaipena ziurtatuz, dagoeneko kirol honen legenda bizia den selekzioa.